Onze recepten
Ingredienten
200g pasta
1 bakje spekjes
1 prei
100ml room
1 handje Gerapste kaas
Voorbereiding
1.Dit recept voor pasta met prei, spek en room is super snel en super simpel te maken. De voorbereiding voor dit recept bestaat uit slechts twee eenvoudige stappen. Verwijder het buitenste blad van de prei. Snij de prei daarna in dunne ringen en was de prei goed schoon, zodat al het modder ervan af is. Schaaf de Grana Padano alvast.
Bereiding
1. Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, dan doe je eerst een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Voor dit recept voor pasta met prei, spek en room is gekozen voor Pappardelle. Kook deze soort pasta ‘al dente’. Dit houdt in dat de pasta nog een lekkere bite heeft.
2. Terwijl de pasta kookt, bereid je de saus. Doe het spek in een koekenpan en bak dit in het eigen vet uit. Het is niet nodig om extra boter of olijfolie toe te voegen.
3. Na een paar minuten doe je ook de prei in de pan bij het spek. Bak de prei mee in het spekvet wat los is gekomen uit het spek. De prei krijgt hierdoor een lekkere zoute smaak van het spek. Laat de prei zachtjes mee bakken met het spek.
4. Als de pasta bijna klaar is, doe je ook de room in de pan. Roer de room door de prei en het spek, zodat de smaken goed kunnen mengen. Als de room warm is, doe je tot slot ook de Grana Padano kaas bij de prei, spek en room. Als de kaas is gesmolten is de saus voor dit recept klaar.
5. Als de pasta de juiste textuur heeft, dan giet je deze af in een vergiet. Doe de pasta in de pan bij de prei, room en spek. Roer de pasta goed door de saus en als deze mooi gelijkmatig is verdeeld over de pasta, dan is dit recept voor pasta met prei, room en spek helemaal klaar. Serveer de pasta in diepe borden en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere pasta recept met prei en spek in de hoofdrol.
Smakelijk eten
400 gr pasta naar keuze
125 ml room
2 middel grote eieren
75 gr parmezaanse kaas
4 takjes peterselie (als je dit niet wil kan je het weglaten)
200gr spekreepjes
2 tenen knoflook (als je dit niet wil kan je het weglaten)
Aan de slag
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen de slagroom in een kom, breek de eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp de kaas erboven en meng erdoor. Snijd de peterselie fijn.
Contact
- Sabina Doornekamp
- Van Maerlantstraat
- 0626268001
- sabinadoornekamp@gmail.com
- Rek.nr: NL65INGB0007984957
- KvK:77995856
- Openingstijden di vrij za 12-00 tot 15-00
Recente links
- AH Goverwelle
- AH Markt
- Coop Markt passage
- Subway markt
- Appel & Ei
- Markt van zaterdag
- Gapph Nederland